Στα έργα του νομού Ηρακλείου ο Α. Τσίπρας

13:44 2/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα εγκαίνια του τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος έκανε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου.
Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τον περιφερειάρχη Κρήτης

Σταύρο Αρναουτάκη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου, επισήμανε ότι ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος και πρόσθεσε ότι «ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης».


Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος που έρχεται να αναβαθμίσει τον υφιστάμενο ΒΟΑΚ «δεν θα έχει διόδια για τους πολίτες του νησιού» και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατασκευή αξιόπιστων κάθετων αξόνων για να υπάρχει πρόσβαση στις φυσικές ομορφιές της Κρήτης.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο νομό Ηρακλείου είναι το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του φράγματος Αποσελέμη, το οποίο υδροδοτεί το Ηράκλειο, την Χερσόνησο και τον Άγιο Νικόλαο.

Στο δρόμο της Μεσαράς

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον εργολάβο για την εξέλιξη του έργου, το οποίο όπως επισημάνθηκε, θα παραδοθεί σε κυκλοφορία στις 18 Μαΐου.

«Γιατί αυτά τα 18 χιλιόμετρα καθυστέρησαν τόσα χρόνια και πώς γίνεται με έναν μαγικό τρόπο αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο κακός υπουργός να το παρέδωσαν«, διερωτήθη ο πρωθυπουργός, στις πρώτες του δηλώσεις.

Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας και η συνοδεία του θα γευματίσουν στις Αρχάνες, καλεσμένοι του δημάρχου της περιοχής Μανώλη Κοκοσάλη.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, θα ολοκληρωθεί στις 7.30 το απόγευμα, στο Χουδέτσι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία του χωριού στην οποία απευθύνουν ομιλίες οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, οι Σπύρος Δανέλλης, Ρος Ντέιλι και Θεόδωρος Δουλουμπέκης.
Ο κ. Τσίπρας απόψε, θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο και αύριο το πρωί, θα επισκεφθεί τα Ανώγεια όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη και θα συνομιλήσει με κατοίκους. Στην συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του εθνικού σταδίου της πόλης.

Παραδίδεται αύριο η γέφυρα Χαμεζίου
Παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη θα δοθεί στην κυκλοφορία αύριο, στις 11.30 το πρωί, η γέφυρα Χαμεζίου στην περιοχή της Σητείας Λασιθίου.

Ακολούθως το κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην Ιεράπετρα και στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου θα εξετάσει θέματα τα οποία απασχολούν αυτές τις περιοχές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα