Στα άσπρα το Πήλιο-Ελαφρά χιονόπτωση και στο Βόλο (συνεχής ενημέρωση)

08:15 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση από τις 3 τα ξημερώματα στις κορυφές του Πηλίου, από την περιοχή της Ζαγοράς και προς τα δυτικά,όπου το χιόνι φτάνει στα 25 εκατοστά, ενώ ελαφρά χιονόπτωση παρατηρείται και στο Βόλο, κυρίως στις Βόρειες συνοικίες όπου το χιόνι έχει «πασπαλίσει» χωράφια και αυτοκίνητα. Στην πόλη του Βόλου πέφτει παγωμένη κυριολεκτικά βροχή ή χιονόνερο. Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, καθώς επιχειρούν διαρκώς γύρω στα 20 μηχανήματα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, όμως απαιτούνται αλυσίδες από την Άλλη Μεριά και πάνω. Επίσης στο Κεραμμύδι το

χιόνι φθάνει στα 10 εκατοστά. Χιονίζει επίσης στην Όθρυ αλλά χωρίς προβλήματα. Η θερμοκρασία στα Χάνια είναι στους -4 βαθμούς και στην πόλη του Βόλου στο 0.

Τόσο ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όσο και του Δήμου Βόλου είναι σε επιφυλακή, ενώ έγινε ρίψη αλατόνερου χθες το βράδυ τόσο στο ορεινό δίκτυο του Πηλίου όσο και στην Κουκουράβα. Επίσης αλατόνερο έριξαν στο δρόμο για το ΧΥΤΑ.

Από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια για Πορταριά, Μακρινίτσα, Δράκεια, Άγιο Λαυρέντιο, Πινακάτες, Άγιο Γεώργιο ενώ χωρίς πρόβλημα πραγματοποιήθηκαν από τον κάτω κλάδο τα δρομολόγια προς Άγιο Βλάσιο, Βυζίτσα, Μηλιές, Ζαγορά, αλλά και προς την Όθρυ.

Επίσης, το δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ για Κατηχώρι στις 6.40 το πρωί δεν έφθασε στον προορισμό του, καθώς φτάνοντας στο ύψος της Άλλης Μεριάς αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, ενώ τα δρομολόγια των 8 για Κατηχώρι και Σταγιάτες δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στα χωριά κι άφησαν τον κόσμο έξω από τα χωριά.

Κλειστά σχολεία

Σε ότι αφορά τα σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά το 2ο και 3ο νηπιαγωγείο Ιωλκού, το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πορταριάς, δημοτικό και νηπιαγωγείο Ιωλκού, Δημοτικό Δράκειας, νηπιαγωγείο Αγ. Λαυρεντίου, τα σχολεία στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το δημοτικό και νηπιαγωγείο Μηλεών, το δημοτικό Κεραμιδίου, το δημοτικό και νηπιαγωγείο Καναλίων, το Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ανάβρας και το δημοτικό Βρύναινας.

Δρομολόγια προς τα νησιά των Σποράδων

Δε θα αποπλεύσει σήμερα το flying dolphin «Ερατώ » λόγω των ισχυρών ανέμων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σχετικά με το επιβατηγό – οχηματαγωγό Πρωτεύς, που έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 16.30, θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες κι αναλόγως θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο για Σκιάθο και Γλώσσα.

Τέλος, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η κα Κολυνδρίνη, από σήμερα το μεσημέρι και μετά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης στη Μακρινίτσα

Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση παρατηρείται από τις 6.30 το πρωί στην Μακρινίτσα. Παρατηρούνται πτώσεις τάσεις σε κατοικίες με τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα. Επί τόπου έχει σπεύσει συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που προχωρά στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα