Σπάρτη: Επίτιμος δημότης ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος

15:38 29/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επίτιμο δημότη της Σπάρτης ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας κ.κ.. Ευστάθιος.

Η τελετή έγινε σήμερα το μεσημέρι ,παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο πνευματικό κέντρο της Λακωνικής πρωτεύουσας , με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ΄΄Παλαιολόγεια 2018΄΄.

Στην προσφορά του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλλιώτης ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος

Μοιράγιας ανέγνωσε τη σχετική απόφαση του Δ.Σ που είχε ληφθεί πρόσφατα.
Ο κ. Βαλλιώτης μίλησε για το πλούσιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως που προσπαθεί να είναι πάντα παρούσα, δίπλα στον πολίτη και την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ Σπάρτης για την τιμητική αυτή αναγνώριση την οποία, όπως είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης , μοιράζεται με τους συνεργάτες του και γενικά τον ιερό κλήρο της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Δημ. Συλλούρης αντιπροσωπεία της Κυπριακής πόλης Μόρφου, οι βουλευτές της Λακωνίας , οι τοπικές αρχές και πολλοί κάτοικοι της Σπάρτης.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα