Σπάρτη: Εγκαίνια ΚΑΠΗ και βιβλιοθήκης

18:03 7/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες δομές που θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, συνεισφέροντας συνολικά στην τοπική κοινωνία, εγκαινίασε ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παραρτήματος ΚΑΠΗ, της Τοπικής Κοινότητας Καρυών, στα οποία χοροστάτησε ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ενώ το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, εγκαινιάσθηκε η Βιβλιοθήκη της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Ευστάθιου.

Η

ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων ΚΑΠΗ, συμβάλλει στην κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών, λειτουργώντας ως «βαλβίδα» ανακούφισης σε έννοιες και προβληματισμούς της καθημερινότητας.

Τα εν λόγω κέντρα αποτελούν χώρο έκφρασης, ζωντάνιας, ανάπτυξης της δημιουργικότητας, παροχής φροντίδας και κάλυψης πολιτιστικών αναζητήσεων.

Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη να συνεχίζουν να είναι δημιουργικά, παραγωγικά και δυναμικά.

Συγχρόνως, με τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστορίου, επιδιώκεται η άνοδος της πνευματικής και πολιτιστικής στάθμης των δημοτών.

Σαφέστατα, η γνώση συνιστά μια από τις πιο σταθερές και ουσιαστικές επενδύσεις, ενώ ανεκτίμητη είναι η συμβολή του βιβλίου στην πνευματική εγρήγορση και τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Σπάρτης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα