Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο

21:16 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, 40χρονος οικοδόμος που έπεσε από σκαλωσιά σε εργοτάξιο στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο.

Ο άνδρας έπεσε από μεγάλο ύψος, στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση και μεταφέρθηκε το ταχύτερο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο άτυχος 40χρονος πατέρας τριών παιδιών πριν από ένα χρόνο είχε ξανά τραυματιστεί σοβαρά

στα έργα που γινόταν στην πλατεία Αναλήψεως του Ηρακλείου, όταν χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πλημμελή μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο τονίζοντας:
«Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνδικάτου για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια το έργο, η εργοδοσία προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες της και την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμη και Κυριακές αγνοώντας τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας.
Και από αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι οι μεγάλοι εργολάβοι, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και κάνουν ό,τι θέλουν».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα