Σούρλας: Πίσω από το χτύπημα τα τσιράκια της διαπλοκής - Έντονη αντίδραση κυβέρνησης και κομμάτων

17:24 3/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκαλούν η επίθεση με γκαζάκια στο κτήριο που στεγάζονται το γραφεία του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα αλλά και αυτές στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ ενώ σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Σούρλας, ξεκαθάρισε ότι δεν πτοείται από τέτοια συμβάντα και ότι θα συνεχίσει, όπως έχει υποχρέωση, την αποστολή του. Ο Γενικός Γραμματέας εκτίμησε ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκονται τα τσιράκια της διαπλοκής και της διαφθοράς.Νωρίτερα, σε δήλωσή του για τις εμπρηστικές επιθέσεις
ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωνε:

Καταδικάζουμε δριμύτατα την «τυφλή» επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας, κου Γιώργου Σούρλα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνει: Εκφράζουμε την καταδίκη μας για τις επιθέσεις με γκαζάκια στο κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του κ. Σούρλα, καθώς στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στην γιατρό που υπέστη εγκαύματα.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει:

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα, καθώς και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο τόπος και οι πολίτες, απαιτούν συναίνεση και εθνική ομοψυχία. Είναι χρέος όλου του πολιτικού κόσμου, να βάλει φραγμό στη βία και στην τρομοκρατία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη ιατρό».

Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια, αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα διαφάνειας και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ. Από τις επιθέσεις των θρασύδειλων δραστών χτυπήθηκαν ανυποψίαστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και η γιατρός Ελένη Πλέσσα.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι όσοι με τη βία απειλούν τη δημοκρατία. Τα γκαζάκια και οι βομβιστικές επιθέσεις δεν απειλούν κανένα «σύστημα», αντίθετα απειλούν ανθρώπινες ζωές!»

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ

Τη γιατρό Ελένη Πλέσσα, μέλος τoυ Τομέα Υγείας ΔΗΜΑΡ και το σύζυγό της , που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μετά την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του ΓΓ. Δικαιοσύνης, κ. Σούρλα επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Δ. Χατζησωκράτης αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στα θύματα, δήλωσε: «Όποιοι και όποιες φαντασιώνονται ότι ταρακουνάνε το σύστημα με τις βομβίτσες και τα γκαζάκια τους, θα μπορέσουν ποτέ να σκεφτούν άραγε ότι οι παράπλευρες απώλειες των "ηρωικών" τους πράξεων είναι μόνο κάποιοι συνάνθρωποι;».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, αναφέρει ότι «καταδικάζει τις επιθέσεις με γκαζάκια στο γραφείο του ΓΓ Διαφάνειας Γ. Σούρλα και στα γραφεία του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ, που οδήγησαν στον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Αυτές οι ενέργειες αντικειμενικά αξιοποιούνται από εκείνους που επιδιώκουν την πιο σκληρή εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ερευνήσει και να αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις, όπως και από άλλες στο παρελθόν που παραμένουν ανεξιχνίαστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα