Σωματείο τουρισμού – επισιτισμού Ικαρίας: Κάλυψη των βασικών αναγκών όλων των εργαζόμενων στον κλάδο

18:07 10/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κάλυψη βασικών αναγκών όλων των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού ζητά το Σωματείο Ικαρίας, με υπόμνημά του στον ΟΑΕΔ

«Το Σωματείο του κλάδου των νησιών μας συμμετέχοντας στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των συνδικάτων προχωρά σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική υπηρεσία Ικαρίας – Φούρνων του ΟΑΕΔ καταθέτοντας το παρόν υπόμνημα με σκοπό να καταγγείλει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι

του κλάδου με τις οικογένειες τους…

Οι εποχικοί εργαζόμενοι βρισκόμαστε τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να μας επιτρέπει να επιβιώσουμε… Ζούσαμε μέχρι σήμερα με τα ψίχουλα του επιδόματος ειδικού σκοπού ή του επιδόματος ανεργίας που έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα πληρωνόταν με 2 ή και 3 μήνες καθυστέρηση…. Την ίδια στιγμή τα νέα για τη φετινή τουριστική σεζόν δεν είναι καλά. Όλα δείχνουν ότι θα αργήσει να ξεκινήσει αλλά και ότι η τουριστική κίνηση θα συνεχίσει να είναι δραματικά μειωμένη…. Ρεαλιστικό μέτρο στήριξης για τους εποχικούς του τουρισμού μπορεί να είναι επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, χωρίς άλλους όρους και μέχρι να ξεκινήσουν δουλειά.

Αυτό το μέτρο μπορεί να δώσει μια ανάσα μόνο όταν συνοδεύεται από μέτρα ανακούφισης, δηλαδή:

Την απαγόρευση της διακοπής του ρεύματος
Την αναστολή πληρωμής των λογαριασμών
Τη διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν συσσωρευτεί
Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους, που είναι πάνω από το 50% των λογαριασμών
Δεν θα ανεχτούμε άλλο την ανέχεια και την εξαθλίωση

Δεν θα συνεχίσουμε να θυσιάζουμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Διεκδικούμε τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, την υγεία μας. Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας θα έχει και συνέχεια. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας».

The post Σωματείο τουρισμού – επισιτισμού Ικαρίας: Κάλυψη των βασικών αναγκών όλων των εργαζόμενων στον κλάδο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα