Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο: Μάχη με την υποστελέχωση

12:36 19/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό τον τίτλο “η κοινωνία μας θα δώσει ενωμένη τη μάχη” το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν την πιο σκληρή μάχη με υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και μια σειρά άλλων προβλημάτων που αναφέρονται αναλυτικά. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας μπαίνει στη μάχη με:

Υποστελέχωση σε όλους κλάδους

Πετσοκομμένους προϋπολογισμούς

Συχνά φαινόμενα ελλείψεων φαρμάκων, χρηστικών υλικών, αντιδραστηρίων, συντηρήσεων

στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Λήξη συμβάσεων του τόσο αναγκαίου Επικουρικού Ιατρικού προσωπικού

Ληγμένη τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΟ, όπου έφυγαν 3 Νοσηλεύτριες από τη ΜΕΘ με αποτέλεσμα η 5η κλίνη να υπολειτουργεί και η 6η να μη λειτουργεί ακόμη!!

Ωστόσο, η απόφαση της Διοίκησης να λειτουργήσει την κλειστή πτέρυγα της Χειρουργικής κλινικής καθώς επίσης και την 6η κλίνη της ΜΕΘ, αλλά και ακόμη 6 κρεβάτια σε διπλανό χώρο, χρίζει άμεσης υλοποίησης. ΑΛΛΑ η στελέχωση τους καλύπτεται με το υποστελεχωμένο προσωπικό από άλλες κλινικές , όπου οι οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού είναι 638 και υπηρετούν 293 και οι μόνιμες Ιατρικές θέσεις είναι 132 και υπηρετούν 64.

Λίγο πριν την μεγάλη μάχη, oι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, απευθύνουν ύστατη έκλυση προς όλους τους συμπολίτες μας:

Μείνετε Σπίτι

Ακολουθείστε αυστηρά όλες τις οδηγίες

Μην προσέρχεστε στο Νοσοκομείο εάν δεν είναι απόλυτα αναγκαίο

Προστατεύστε τους εργαζόμενους και τους χώρους των Κ.Υ. και του Νοσοκομείου από την διασπορά του ιού

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα