Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στο Μαρινόπουλο

09:54 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας για τις εξελίξεις στο Μαρινόπουλο, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο “αδιέξοδο” που τον φέρνει στην πτώχευση, ενώ παράλληλα ασκήθηκε κριτική στους εκπροσώπους των εργαζομένων στη συγκεκριμένη εταιρεία. Αναλυτικότερα, ειπώθηκε: Οι εξελίξεις στο Μαρινόπουλο

δεν είναι η μοναδική περίπτωση στον κλάδο του εμπορίου, ούτε έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Ο κλάδος του εμπορίου θα λέγαμε είναι ένα καζάνι που βράζει καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε εξαγορές, συγχωνεύσεις και κλεισίματα επιχειρήσεων. Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο. Αποτέλεσμα ενός ισχυρού ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με θύματά τους εμάς τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς προμηθευτές.

Την ιδία στιγμή που ο Μαρινόπουλος επεξεργάζεται διάφορα σχέδια εξυγίανσης – μεταβίβασης ή πώλησης έχοντας σε αναμονή και αγωνία τους χιλιάδες εργαζόμενους:
Ο Βασιλόπουλος απολύει πρωτοπόρους συνδικαλιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους
Τα LIDL προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, με καμπάνιες που παρουσιάζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στα καταστήματα τους ως παράδεισο!
Στα Practiker η εργοδοσία προκαλεί φέρνοντας πρόταση για συλλογική σύμβαση, στα 586+2 ευρώ!
Οι εργαζόμενοι στο Βερόπουλο μπροστά στις συμφωνίες με τον Όμιλο Μετρό, δέχτηκαν τους προηγούμενους μήνες σαρωτικό χτύπημα στα δικαιώματά τους με μειώσεις μισθών ως και 35%, σε έναν χώρο που αρκετοί πλέον εργάζονται ως ενοικιαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα