Σολτς: Ισχυρό δείγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη η απόφαση του Eurogroup (video)

16:17 23/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για την επόμενη μέρα της Ελλάδας η καθοριστική συμφωνία για το χρέος που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, βρίσκονται ψηλά στην ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή επικαιρότητα. Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα σύντομα «θα σταθεί πάλι στα πόδια της» εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Όλαφ Σολτς. Με ανάρτηση του στο Twitter o κ. Σολτς χαρακτηρίζει «ισχυρό δείγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη τις σημαντικές αποφάσεις για το διάστημα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος που έλαβε το Eurogroup

Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα και η ρύθμιση για το χρέος είναι το εισιτήριό μας για τη νέα εποχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Ζάππειο, τονίζοντας ότι τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, και της αβεβαιότητας η σταθερότητα.

Με γραβάτα ο Α. Τσίπρας στο Ζάππειο-Η χώρα γύρισε σελίδα (video)

Φορώντας γραβάτα, όπως είχε υποσχεθεί όταν η χώρα θα έπαιρνε τη ρύθμιση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως μετά από 8 χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του χρέους, που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος, και η Ελλάδα γίνεται ξανά μία χώρα κανονική, που ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία.

‘Eχουμε πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις, και υποσχέθηκε μείωση φόρων το 2019, υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας, αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ο κ.Τσίπρας, ενώ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία θα ζητήσει η ΝΔ

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία θα ζητήσει μεθαύριο η ΝΔ, με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει θρασύ και αλαζόνα τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.

Πηγή:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Με γραβάτα ο Α. Τσίπρας στο Ζάππειο-Η χώρα γύρισε σελίδα (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα