Σοκάρουν τα στοιχεία για την έμφυλη βία κατά των γυναικών

13:05 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην έμφυλη ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών ήταν αφιερωμένη η χθεσινή εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της συγκεκριμένης μέρας στις 25 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για την βία που έχουν υποστεί γυναίκες στην Ελλάδα γενικότερα και στην περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικότερα, κατατέθηκαν προσωπικές εμπειρίες και γνωστοποιήθηκαν δράσεις και παροχές των κοινωνικών υπηρεσιών και του Κέντρου

Συμβουλευτικής Τρίπολης.

Η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, ανακοίνωσε την κοινή προσπάθεια που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα από γυναίκες εργαζόμενες στην περιφέρεια Πελοποννήσου για την συγκρότηση ενός άτυπου οργάνου το οποίο μαζί με την Επιτροπή Ισότητας θα εφαρμόσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για τη βία κατά των γυναικών. Στην προσπάθεια αυτή θα κληθεί να βοηθήσει και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Στεφανόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών δομών μίλησε στην εκδήλωση και στο περιθώριο της αναφέρθηκε στα Κέντρα Κοινότητας που θα ιδρυθούν σε κάθε πόλη έδρα των περιφερειακών ενοτήτων Πελοποννήσου για να στηρίξουν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Η κ. Παππούλια, κοινωνική λειτουργός και εμπειρογνώμονας της περιφέρειας σε θέματα βίας «κατέθεσε» χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχει διαχειριστεί όπου γυναίκες από την περιφέρεια έχουν πέσει θύματα βίας.

Η κ. Τσαούση, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Τρίπολης εξήγησε πως από τα στοιχεία προκύπτει πως μία στις τρείς γυναίκες δέχεται διάφορες μορφές βίας από σύζυγο ή σύντροφο και πως οι περισσότερες απο αυτές διστάζουν να το πουν.

Τέλος η κ. Χριστοπούλου ενημέρωσε για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Συμβουλευτικής που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στην πόλη μας το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Νέας Αγοράς και λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Κέντρο είναι το 2710- 241814.

Σημαντική ήταν και τοποθέτηση της εθελόντριας κ. Ανθρωποπούλου η οποία επικεντρώθηκε στην έμφυλη βία στην καρδιά της Ελληνικής οικογένειας. Από τα στοιχεία που παρουσίασε προέκυψε πως οι άντρες είναι πιο πιθανό να χάσουν τη ζωή τους από ένοπλη σύγκρουση, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να χάσουν τη ζωή τους απο οικείο τους πρόσωπο, (σύζυγο, ερωτικό σύντροφο). Επίσης ως σημαντικό ανέφερε πως «κανένα θύμα βίας δεν έχει μερίδιο ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα