Σοκ και κατακραυγή για τις 37 εκτελέσεις στη Σ. Αραβία

13:50 24/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε χθες 37 πολίτες που είχαν καταδικασθεί για «τρομοκρατική δράση». Συνήθως, οι εκτελέσεις στην Σαουδική Αραβία γίνονται δι΄αποκεφαλισμού, όμως το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ένας από τους καταδικασμένους σταυρώθηκε, μεταχείριση που επιφυλάσσεται για τους δράστες πολύ σοβαρών εγκλημάτων.

Almost 39 Shia were beheaded Today in Saudia with Sheikh Mohammad Al Attiya , dean of English literature

university in jidah
Non of victims were convincted under fair law and have not been subjected to Fair trial , is there any human rights ? #SaudiTerrorism #ShiaGenocide pic.twitter.com/esPnBufSFP

— Hussaini Lashkar (@HussainiLashkar) April 24, 2019

Οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν σε έξι περιοχές: στο Ριάντ, στις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα, στην σουνιτική περιοχή του Αλ-Κασίμ, στο Ασίρ και την Ανατολική Επαρχία, όπου είναι συγκεντρωμένη η σιιτική μειονότητα της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τουλάχιστον οι 33 από τους 37 Σαουδάραβες που εκτελέσθηκαν χθες, Τρίτη, ανήκαν στη σιιτική μειονότητα του βασιλείου, στο οποίο κυριαρχούν οι σουνίτες, ανέφερε σήμερα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW).

SHIA CHANNEL WELCOMES YOU
**********************************
18th Shaban 1440
24th April 2019, Wednesday
As-salamu alaikum
Read Quran Tafseer on Facebook daily: />News: href="https://twitter.com/hashtag/SHIAGENOCIDE?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#SHIAGENOCIDE #SaudiTerrorism pic.twitter.com/wdkGhjcWBC

— Shia Channel News (@shia_channel) April 24, 2019

Τρία χρόνια μετά την ομαδική εκτέλεση δεκάδων ανθρώπων που προκάλεσε την ρήξη των σχέσεων ανάμεσα στο Ριάντ και την Τεχεράνη, το Ιράν κατήγγειλε τη σιωπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μαζική εκτέλεση.

«Αφού έκλεισαν τα μάτια στον διαμελισμό ενός δημοσιογράφου, ούτε λέξη από την κυβέρνηση Τραμπ όταν η Σαουδική Αραβία αποκεφαλίζει 37 ανθρώπους μέσα σε μια μέρα — φθάνοντας μέχρι να σταυρώσει έναν άνθρωπο δύο ημέρες μετά το Πάσχα», έγραψε στο Twitter ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ.

Today’s mass execution of 37 people in Saudi Arabia is a chilling demonstration of the authorities' disregard for human life. It is yet another gruesome indication of how the death penalty is being used as a political tool to crush dissent.

— Amnesty International (@amnesty) April 23, 2019

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία καταδίκασε τις εκτελέσεις αυτές, το σαουδαραβικό βασίλειο, το οποίο υιοθετεί μια σκληροπυρηνική εκδοχή του σουνιτικού ισλάμ, είναι από τις χώρες του κόσμου που εφαρμόζουν συχνότερα τη θανατική ποινή, μετά τη σιιτική Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Σύμφωνα με την έκθεσή της για την εφαρμογή της θανατικής ποινής στη διάρκεια του 2018, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως μετά την Κίνα, η οποία δεν δημοσιοποιεί στατιστικές, οι χώρες που κατέφυγαν μαζικότερα στις εκτελέσεις είναι το Ιράν (253), η Σαουδική Αραβία (149), το Βιετνάμ (85) και το Ιράκ (52).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα