Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις άδειες (video)

22:18 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα τον ορισμό της διαπλοκής, επέλεξε τον δρόμο της αυθαιρεσίας, τόσο με τον περιορισμένο αριθμό αδειών, όσο και με την αφαίρεση της αρμοδιότητας του ΕΣΡ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η ΝΔ

έχει καταθέσει πρόταση με κεντρικό ρόλο στο ΕΣΡ και αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό καναλιών. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση, σήμερα θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια και περισσότερα έσοδα», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση – ότι το φάσμα χωράει μόνο τέσσερις άδειες! – και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία», σχολιάζει Το Ποτάμι. Απαντώντας επίσης στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες», το Ποτάμι σχολιάζει: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Η Ενωση Κεντρώων

«Συμφωνούμε στην διαφάνεια του τηλεοπτικού τοπίου, διαφωνούμε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα