Σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής Ρίχτερ στο ΣτΕ

08:51 1/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή του Γερμανού ακαδημαϊκού και συγγραφέα του βιβλίου «Η Μάχη της Κρήτης» – στη γερμανική γλώσσα ο τίτλος είναι «Η κατάληψη τη Κρήτης»- Χαίνς Ρίχτερ, σχετικά με την απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης να του αφαιρεθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αναγόρευση από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Γερμανού ακαδημαϊκού σε επίτιμο Διδάκτορα το Νοέμβριο του 2014, ξεσήκωσε θύελλα

διαμαρτυριών λόγω των όσων αναφέρει στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ το Πανεπιστήμιο θα εκπροσωπήσει νομικός σύμβουλος,, ο οποίος θα καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του Ιδρύματος, ενώ είναι πιθανό στη διαδικασία να παραστούν και εκπρόσωποι του «Σωματείου Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944».


Το «Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941 – 1944, εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «ελπίζει και πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη θα σταθείς το ύψος των περιστάσεων και θα αποστομώσει οριστικά τους παραχακράτες της Ιστορίας».

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το κόσμημα του νησιού μας, με την ανάκληση του τίτλου που απονεμήθηκε στον «κ. Ρίχτερ» επανήλθε στο καίριο ιστορικό και ακαδημαϊκό ρόλο που διαδραματίζει στο νησί και στη χώρα μας ευρύτερα, η οποία στις δύσκολες εθνικές και κοινωνικές συγκυρίες που διέρχεται το μόνο που δεν χρειάζεται είναι αναίτιους διχασμούς και ανιστόρητες αντιπαραθέσεις, όπως αυτές που προκάλεσε η καταδικασμένη πια οριστικά τόσο στον επιστημονικό κόσμο όσο και στην ευρύτερη κοινωνική αναγόρευση του «κ. Ρίχτερ», ως επιτίμου διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμερα, Ρίχτερ, ΣτΕ,simera, richter, ste