Σφοδρές οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων

19:51 18/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρές είναι οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλει περιπτώσεις αδιαφάνειας και τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει ζήτημα παραίτησης του υπουργού Εργασίας κάνοντας λόγο για κατάφωρο εμπαιγμό των πολιτών.

«Ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την ανεργία αντί την εργασία, βαφτίζει το επίδομα των 533 ευρώ για ένα μήνα, αλλά και το κατάπτυστο voucher

για κατάρτιση στα ΚΕΚ των 600 ευρώ, ως γενναία και «σοσιαλιστική στήριξη» του εισοδήματος και της εργασίας! Αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει εργαζόμενους και επιστήμονες, επιδοτώντας τις απολύσεις τους και με αθλιότητες όπως το «Σκοιλ Ελικικού» για να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε φίλους του, είναι βαθιά γελασμένος. Θα συνεχιστεί αυτό το φιάσκο του δώρου των 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ με το οποίο εξευτελίζει τους επιστήμονες; Παραμένει υπουργός ο κ. Βρούτσης;», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Οι δικηγόροι της χώρας «τηλε-καταρτίζονται», όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη επιβίωσης, από κατωτάτου επιστημονικού επιπέδου κέντρα κατάρτισης, τα οποία τους παρέχουν αμφίβολης επιστημονικής ποιότητας και επάρκειας σεμινάρια, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

Για κυβερνητικό εμπαιγμό απέναντι στους επιστήμονες κάνει λόγο το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ιδιωτικών κέντρων μόνο ως αστεία μπορούν να θεωρηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, ακολουθώντας την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Προτείνουμε την απόσυρση του ταπεινωτικού για όλους τους επιστήμονες voucher και την αντικατάστασή του με ποσό το οποίο θα δίνεται χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις για την στήριξη του κλάδου, τονίζει το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα