Σερβία: Αύξηση ημερήσιων θανάτων από κορονοϊό

17:37 29/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα αύξηση των θανάτων, σε ημερήσια βάση, από επιπλοκές του κορονοϊού καταγράφεται στη Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 65 ασθενείς.  Μικρή μείωση παρουσιάζεται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανέρχονται σε 6.179 αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα εξετάζονται πολύ λιγότερα δείγματα απ΄ ότι τις καθημερινές. 

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η χειρότερη σε αριθμό νέων κρουσμάτων με δεδομένο ότι θα εκδηλωθούν οι συνέπειες

της χαλαρότητας που επικρατούσε πριν από δέκα ημέρες.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία συνεχίζει να είναι δραματική. Στη Σερβία σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς, στις κλινικές και τις προσωρινές δομές για την Covid νοσηλεύονται 7.256 ασθενείς, εκ των οποίων οι 252 είναι διασωληνωμένοι. Από το Βελιγράδι που αποτελεί την μεγαλύτερη εστία της επιδημίας με περισσότερα από 2.000 κρούσματα ημερησίως μεταφέρονται συνεχώς  ασθενείς σε νοσοκομεία στο εσωτερικό της χώρας.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι αν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση, θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών του νέου έτους και των Χριστουγέννων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση (Βελιγράδι): Νίκος Πέλπας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα