Σέρβια – Βελβεντό: Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

11:37 18/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εν μέσω αντιπαραθέσεων, καταψηφίστηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού η πρόταση για αύξηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας. Η πρόταση για αύξηση τελών, είχε κατατεθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες οφειλές που έχει ο δήμος προς στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Φώτης Ζυγούρης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μίλτος Ζορμπάς πρότειναν να υπάρξει μικρή αύξηση των τελών, προκειμένου να μη διακοπεί το ρεύμα στο δήμο από την ΔΕΗ,

λόγω οφειλής που ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σταύρος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε το δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού, «επικίνδυνο πολίτη για το δήμο», ενώ δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων ζήτησαν την παραίτηση του δημάρχου, καθώς όπως υποστήριξαν είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο, αλλά και για τον κίνδυνο που υπάρχει πλέον να κοπεί το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του.

Ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή,

για την μη είσπραξη δημοτικών τελών, ενώ αναφερόμενος στα όσα είπαν οι κοι Zυγούρης και Παπαδόπουλος, τόνισε ότι υπό την «ομπρέλα της Περιφέρειας», θέλουν να τον διώξουν από τη θέση του δήμαρχου για να βάλουν κάποιον που τους εξυπηρετεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα