Σέρρες: Την Παρασκευή οι απολογίες του καθηγητή του ΤΕΙ και των φροντιστών

20:43 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tις κατηγορίες της δωροληψίας και εκβιασμού απήγγειλε ο εισαγγελέας στον καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες, ο οποίος φέρεται ότι αποσπούσε ανταλλάγματα από φοιτητές του για να περάσουν τα μαθήματά του. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν επίσης και οι δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που φέρονται ως άμεσοι συνεργοί του, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Όλοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

την Παρασκευή.

Αναστάτωση και προβληματισμός
Το θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό αποτελεί σήμερα το κύριο αντικείμενο συζήτησης τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους χώρους του ΤΕΙ με πολλούς φοιτητές να έχουν ακούσει για τη φερόμενη δράση του καθηγητή αλλά υποστηρίζουν πως δεν υπήρχαν καταγγελίες ή συγκεκριμένα στοιχεία που να την αποδεικνύουν.

Τα ανταλλάγματα αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε φροντιστήριο δύο ατόμων που συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια γραφεία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Δ.Χασάπης: Εαν ισχύουν οι καταγγελίες να αποδοθεί η αυστηρότατη των ποινών
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης ξεκαθάρισε πως εάν η είδηση επιβεβαιωθεί είναι κατακριτέα και καταδικαστέα και πως τέτοιες υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται σε βάθος για να μη μείνει καμία σκιά και εφόσον προκύψει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να επιβάλλονται οι αυστηρότερες από το Νόμο ποινές.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ήδη από τον Μάιο ζήτησαν στοιχεία τα οποία απέστειλε το ΤΕΙ.

Από τον Φεβρουάριο ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας
Επίσημη καταγγελία στο ΤΕΙ , επώνυμη ή ανώνυμη δεν έχει κατατεθεί, τον Φεβρουάριο έλαβε το ΤΕΙ έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο τους κοινοποιούσε μια επιστολή από τον «Συνήγορο του Πολίτη» με ημερομηνία Νοεμβρίου του 2017 που ανέφερε πως υπάρχουν καταγγελίες από σπουδαστές για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και ζητούσε τη διερεύνηση της υποθέσεως. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία οπότε αυτοδίκαια επενέβη ο Εισαγγελέας και υπάρχει αυτή τη στιγμή συνεργασία του ΤΕΙ με το Σώμα Δίωξης για τη διαλεύκανση της υποθέσεως.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα