Σέρρες: «Συμμαχία Σερραίων» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χρυσάφη

13:51 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Συμμαχία Σερραίων» είναι το όνομα της Δημοτικής Κίνησης με επικεφαλής τον οικονομολόγο Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος παρουσίασε χθες το βράδυ τους βασικούς άξονες του προγράμματος και το όραμά του για το Δήμο Σερρών, σε κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Φίλιππος Ξενία», απευθύνοντας σε όλους τους δημότες Σερρών προσκλητήριο δράσης, συμμετοχής και μαχητικότητας.

“Η δική μας φιλοσοφία βασίζεται στην συνδιαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου , ρεαλιστικού , κοστολογημένου και κυρίως Σερραϊκού σχεδίου δράσης που θα προέρχεται από τον Σερραίο δημότη και θα απάντα στις ανάγκες

του Σερραίου κατοίκου των χωριών και της πόλης μας” είπε ο κ. Χρυσάφης δίνοντας Ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή και ενεργοποίηση του δημότη για συνδιαμόρφωση προτάσεων που θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι του προγράμματος της Δημοτικής Κίνησης και για το λόγο αυτό ήδη άμεσα ξεκινούν επισκέψεις σε χωριά και γειτονιές για να ακούσουν , καταγράψουν και να αξιοποιήσουν τις προτάσεις δημοτών, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών. “Ήδη δημιουργούμε 11 θεματικές ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστούν όλα τα επιμέρους θέματα του Δήμου μας συμμαχώντας με όλο το τοπικό δυναμικό” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσάφης. Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν ένα οδοιπορικό σε διάφορες πόλεις ιδέες για να γίνει η ζωή των Σερραίων πιο πιλοτική και πιο ανθρώπινη.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων» τόνισε πως είναι αποφασισμένοι να αφιερώσουν όσο χρόνο χρειάζεται για να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση των προβλημάτων και των διαδικασιών που θα τους καθιστούν συμμάχους των δημοτών «Συμμάχους σας για μια δημιουργία κοινωνικού δικτύου που θα αγκαλιάσει τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά και τη νεολαία, συμμάχους για μια νέα αντίληψη στα δημοσιονομικά του Δήμου με αύξηση των εσόδων με την ορθολογιστική εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας και διαφανή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Συμμάχους για τη χάραξη ενός νέου στρατηγικού πλάνου που θα αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικούς, διακρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους» τόνισε ο κ. Χρυσάφης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, ικανή να θέσει θεμέλια για έναν ισχυρό, σύγχρονο και πρωτοπόρο δήμο, μια παράταξη στην οποία συμμετέχουν πρόσωπα από διάφορους πολιτικούς χώρους και ιδεολογίες.

Επισήμανε ο κ. Χρυσάφης την ανάγκη συμπόρευσης και συστράτευσης των δυνάμεων της αγοράς, του Επιμελητηρίου, των επαγγελματιών με το δήμο και την Περιφέρεια, όπου μέσα σε ένα τίμιο και προκαθορισμένο πλαίσιο, να μεγαλώσουν οι δουλειές , να γίνει προσέλκυση επενδύσεων και να αποτελέσει ο τόπος πόλο έλξης ενώ παράλληλα σημείωσε ότι προσβλέπει στην αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με συντονισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Ο κ. Χρυσάφης αναγνώρισε πως ο αγώνας έως την κάλπη δεν θα είναι εύκολος ωστόσο δήλωσε αποφασισμένος να υπηρετήσει το αξιακό σύστημα που του δίδαξαν ο πατέρας του και η μητέρα του για τους οποίους είναι περήφανος.
«Σας δίνω τον λόγο μου ότι σ όλη αυτήν την διαδρομή θα πορευτώ με εντιμότητα και ειλικρίνεια τόσο απέναντι στους συνεργάτες και συνταξιδιώτες μου όσο και απέναντι στον Σερραίο πολίτη» υπογραμμίζοντας «Γιατί πιστεύω ότι νικητής δεν είναι μόνο αυτός που φτάνει στον προορισμό αλλά κι αυτός που δεν ντρέπεται για το ταξίδι του»
w
Στην αρχή της ομιλίας του θερμά ευχαρίστησε τους πρώην δημάρχους Σερρών Ζήση Μητλιάγκα και Γιάννη Βλάχο για την παρουσία τους, λέγοντας πως με την ιστορία και τη διαδρομή τους άφησαν παρακαταθήκη σε όλους τους νεότερους για το μέλλον, πως αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο και πως πρέπει η επόμενη δημοτική αρχή θα πρέπει να θεσμοθετήσει αλλά κυρίως να ενεργοποιήσει ένα συμβούλιο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχόντων, μέσα από το οποίο θα περνά αυτή η συμπυκνωμένη γνώση συμβουλευτικά, βοηθώντας έτσι όλες τις σοβαρές και στρατηγικές αποφάσεις του δήμου.

Παρόντες εκτός από τους δύο πρώην δημάρχους ήταν πολλοί άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αντιδήμαρχος Παντελής Χράπας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μ Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Χασαπίδης και Β.Κατιρτζόγλου , οι πρώην δήμαρχοι Βασίλης Κεσετζής , Ισαακ Ρίζος, Θόδωρος Ταλιουρίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θόδωρος Καμπούρης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυριακή Μηλίγκα και πλήθος Σερραίων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα