Σέρρες: Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες

12:51 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την παράταξη των τρακτέρ τους στην Ε.Ο Σερρών Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου (στο ύψος του Λευκώνα) σηκώνουν το λάβαρο του αγώνα τους Σερραίοι αγρότες που πέρυσι συμμετείχαν στο μπλόκο του Προμαχώνα. Η απόφαση ελήφθη αργά χθες το απόγευμα και ακολούθησε της συγκέντρωσης των τρακτέρ στις πλατείες από τη Δευτέρα, που δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, χωρίς αυτό να τους πτοεί διότι – σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές – η πρόθεση των αγροτών είναι να συμμετάσχουν. Έτσι – και βάσει του

πρώτου σχεδιασμού- θα αναμένουν και αύριο να κατέβουν και άλλα τρακτέρ και εν πομπή θα κατευθυνθούν στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα για τη δημιουργία μπλόκου.
Την ίδια ώρα την πρόθεσή τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δηλώνουν αγρότες από την περιοχή των Κερδυλλίων, που πέρυσι συμμετείχαν στο δυναμικό μπλόκο στην Εγνατία Οδό . Στη χθεσινή τους συνέλευση συζήτησαν και άλλες μορφές διεκδίκησης και αγώνα, καταλήγοντας και αποφασίζοντας να αποτελέσει η 10η Ζωοτέχνια στις 2 Φεβρουαρίου το ορόσημο διεκδίκησης, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράταξη των τρακτέρ τους από τη Δευτέρα.
Σε κλίμα σύμπνοιας και οι αγρότες της Αλιστράτης, Ν.Ζίχνης Αχινού και της ευρύτερης περιοχής όπου στη χθεσινή τους συνέλευση αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη «Ζωοοτεχνια ενώ από σήμερα παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους. Οι αγρότες προτίθενται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους η μορφή των οποίων θα καθορισθεί βάσει των αποφάσεων που θα λάβουν οι ίδιοι στις κατά τόπους συνελεύσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα