Σέρρες: Στην ΕΡΤ Σερρών η κορυφαία αστροφυσικός Βίκυ Καλογερά

14:17 26/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η διεθνούς φήμης, αναγνώρισης και αποδοχής, η κορυφαία αστροφυσικός Βίκη καλογερά ήταν φιλοξενούμενη στην ΕΡΤ Σερρών, παραχωρώντας στους δημοσιογράφους Λεωνίδα Κασάπη και Δέσποινα Γιαννακίδου, μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το αντικείμενο και τα αποτελέσματα της έρευνας , στην οποία έχει συμβάλει καθοριστικά, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην Αστροφυσική. Επιστήμων της διασποράς η Σερραία Βίκυ Καλογερά , με μια λαμπρή καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μετά το πτυχίο της στη Φυσικής από το ΑΠΘ,

το 1997 έκανε το Διδακτορικό της στην Αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Στη συνέχεια έγινε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Κέντρο Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το 2001 έγινε Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο (Νορθγουέστερν) Northwestern . Είναι συνιδρύτρια και διευθύντρια του Κέντρου Διεπιστημονικής Εξερεύνησης και Έρευνας στην Αστροφυσική (CIERA),
Η κα. Καλογερά είναι η επικεφαλής αστροφυσικός στην Επιστημονική Κοινοπραξία LIGO, όπου LIGO τα τηλεσκόπια που πρώτα ανίχνευσαν βαρυτικά κύματα το 2015.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????Χθες το βράδυ σε μια συγκινητική εκδήλωση η Αντιπεριφέρεια Σερρών , ο Δήμος Σερρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Α. Βροντούς, τίμησαν την σπουδαία Σερραία αστροφυσικό Βίκυ Καλογερά η οποία ξεκίνησε από τις Σέρρες βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από εκεί το όνομα της γράφηκε στο πάνθεον της ιστορίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα