Σέρρες: Πρωτιά για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών

14:27 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρωί μαθητές και στον ελεύθερο χρόνο τους βραβευμένοι κατασκευαστές ρομπότ … Ο λόγος για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που κατάφεραν να διακριθούν για την ευρεσιτεχνία τους καταλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «πρωτότυπη κατασκευή», στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ 46 ομάδων ρομποτικής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέδειξαν ότι όχι μόνο παίζουν στα … δάχτυλα την πληροφορική,

αλλά μπορούν και -μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα- να συνθέσουν και να προγραμματίσουν αυτοσχέδιες ρομποτικές κατασκευές, λειτουργώντας ομαδικά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, συλλαμβάνοντας και υλοποιώντας πρωτότυπες ιδέες.

Οι « Λέοντες Σερρών» όπως ονομάζεται η ομάδα ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου αποτελείται από τους μαθητές: Μάνδαλο Μάριο, Μονόχειρ Δημήτριο, Μπαλάνο Νικόλαο και Παναγιώτου Αναστάσιο πρώτευσαν στην κατηγορία «πρωτότυπη κατασκευή» επειδή επινόησαν τον καλύτερο τρόπο επίλυσης της άσκησης που κλήθηκαν να διαπραγματευτούν, ενώ στο εκθεσιακό μέρος συμμετείχαν οι μαθητές Ραβάνης Κωνσταντίνος και Σταμπούλογλου Αναστάσιος. Το δημιούργημά τους «Χαρούμενος Ακροβάτης» εκτέθηκε δίπλα σε πολλές άλλες κατασκευές και κέρδισε πολύ καλές εντυπώσεις.

«Η Εκπαιδευτική Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκεδαστική δραστηριότητα» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο εκπαιδευτικός-προπονητής των «Λεόντων» Στέργιος Δομουχτσής, υπογραμμίζοντας πως η ενασχόληση με την ρομποτική δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες για όλη τους τη ζωή.

Οι βραβευμένοι μαθητές, μαζί με συμμαθητές τους- μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν την ΕΡΤ Σερρών όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, και συμμετείχαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΥΓΜΑ». Με ζωντάνια και αυθορμητισμό οι λιλιπούτειοι … «επιστήμονες», εντυπωσίασαν για την σοβαρότητα της σκέψης τους, την σαφήνεια και την ομοιομορφία του λόγου τους και τον εκφραστικό τους πλούτο. Στην εκπομπή συμμετείχαν οι : μαθητές Μάριος Μάνδαλος, Δημήτρης Μονόχειρ, Νίκος Μπαλάνος , Κωνσταντίνος Ραβάνης και Αναστάσιος Σταμπούλογλου και Αλέξανδρος Τερζίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα