Σέρρες: Προσθήκη Νόμου-μείωση τιμής η πρόταση της Επιτροπής για την εισφορά σε χρήμα στον Αγ. Αθανάσιο

12:42 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να γίνει προσθήκη στο Νόμο και να ορισθεί νέα τιμή μονάδος κάτω των 100 Ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που ισχύει σήμερα, για την εισφορά σε χρήμα σε οικόπεδά όπου έχουν γίνει πράξεις εφαρμογής, όπως η περιοχή Αγ,Αθανασίου και άλλες περιοχές, είναι η ομόφωνη πρόταση της νεοσυσταθείσας επιτροπής που δημιουργήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεδρίασε χθες το βράδυ.

Το ζήτημα προέκυψε λόγω του σοβαρού προβλήματος των κατοίκων οι οποίοι λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας

αδυνατούν να πληρώσουν.


Η πρόταση θα πάει στη συνέχεια στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με αιτιολογική έκθεση και εφόσον υιοθετηθεί από το Σώμα θα τη μεταφέρει ο Δήμαρχος στο αρμόδιο Υπουργείο.

Η «Διάβαση πεζών» -μέσω του κ. Καστρινού που την εκπροσωπούσε- υποστήριξε πως η θέση της παράταξης είναι πως η πράξη εφαρμογής που έγινε στην περιοχή του Αγ.Αθανασίου ήταν από την αρχή μια αποτυχία, εκτιμώντας πως πρέπει να ακυρωθεί και να ξεκινήσει άλλη διαδικασία. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν τότε πρότεινε να ζητήσουν η τιμή ανά μέτρο να ορισθεί στο 1 Ευρώ, μόνο και μόνο για να καταδειχθεί το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα των κατοίκων. Παράλληλα επεσήμανε το πρόβλημα στην περιοχή της έλλειψης τίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα