Σέρρες: Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ ερευνούν την προσβασιμότητα της πόλης από άτομα με κινητικές αναπηρίες

15:17 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις δράσεις των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών, στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility-Freemobility, που διοργανώνεται για 14η συνεχόμενη χρονιά από την περιβαλλοντική οργάνωση ECOCITY, μίλησαν στην ΕΡΤ Σερρών και στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» ο Διευθυντής του σχολείου Κώστας Λάσκαρης και η φιλόλογος Βίκυ Βασιλονικολού. Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ συνεργάζονται με τους μαθητές του 5ου

Γυμνασίου Σερρών και ερευνούν, καταγράφουν και αναδεικνύουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και την προσβασιμότητά της από άτομα με κινητικές αναπηρίες. Οι εργασίες των μαθητών και των δύο σχολείων για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη των Σερρών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ,στις 6 μ.μ, στις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Σερρών. Πανελλαδικά, άλλωστε, οι εκδηλώσεις της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου. Η αποστολή του ECOCITY με την νικήτρια ομάδα των μαθητών θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, από την Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών, είναι ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και βρίσκεται στον δέκατο πέμπτο χρόνο λειτουργίας του.
Σκοπός της ειδικής εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, η βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων για να επιτευχθεί η ένταξη ή η επανένταξη των μαθητών στο κοινό εκπαιδευτικό σύστημα και η συμβίωση με το κοινωνικό σύνολο, η επαγγελματική κατάρτιση και συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία και η αλληλοαποδοχή με το κοινωνικό σύνολο και η ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη.
Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 φοιτούν 52 μαθητές, οι οποίοι διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας από εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης, μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης από τεχνολόγους εκπαιδευτικούς, συμμετέχουν σε προγράμματα συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού, σε πολλές δημιουργικές δραστηριότητες αλλά και σε θεραπευτικά προγράμματα, όπως λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, θεραπευτική κολύμβηση και θεραπευτική ιππασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα