Σέρρες: «ΟΧΙ στην κατάργηση ΕΦΚΑ Σιδηροκάστρου»

14:15 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κατάργησης του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου εκφράζει η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια ρύθμιση που αποφασίστηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, χωρίς διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ανώτατου κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Σερρών Μιχάλης Καρτερός,

υπογραμμίζοντας πως εφόσον εφαρμοστεί το νέο οργανόγραμμα υποβαθμίζεται ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της παραμεθόριου. Σύμφωνα, άλλωστε, με στοιχεία που παραθέτει στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, το εν λόγω γραφείο λειτουργεί επί δεκαετίες και καλύπτει τις ανάγκες 45.000 κάτοικων των Δήμων Σινικής και Ηράκλειας.

Παρέμβαση Κ.Καραμανλή

Στο μεταξύ, για το θέμα της σχεδιαζόμενης κατάργησης του γραφείου ΕΦΚΑ Σιδηροκάστρου επανήλθε και ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής. Σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει στις 22/2/2017 προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Σερραίος βουλευτής κατέθεσε και την επιστολή του Αντιδημάρχου Διοικητικών Θεμάτων του Δήμου Σιντικής. Στο κείμενο της αναφοράς, επισημαίνεται το γεγονός πως στο Σχέδιο Οργανισμό ΕΦΚΑ (έκδοση 13/20-6-2017) εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται το Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου, και με δεδομένο ότι η λειτουργία του εν λόγω γραφείου κρίνεται απαραίτητη, ο κ. Καραμανλής καλεί την αρμόδια Υπουργό όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθεί το εν λόγω πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα