Σέρρες: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Πολιούχων

13:55 7/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την δέουσα λαμπρότητα αναμένεται να εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης η μνήμη των Πολιούχων των Σερρών Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Να­ζα­ρὲτ κ. Κυ­ρι­α­κός (Πα­τριαρχείου Ι­ε­ρο­σο­λύ­μων), Κασ­σαν­δρεί­ας κ. Νι­κό­δη­μος, Σι­δη­ρο­κά­στρου κ. Μα­κά­ρι­ος, Μα­ρω­νεί­ας καὶ Κο­μο­τη­νής κ. Παν­τε­λε­ή­μων και ο Θε­οφ. Ε­πί­σκο­πος Βε­λί­κης κ. Σι­ώ­νι­ος (Πατριαρχείου

Βουλγαρίας).

Σήμερα Τετάρτη στον πανηγυρικό πολυαρχιε­ρατικό Εσπερινό, πού θα τελεσθεί στις 6:30 το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα μι­λήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασ­σαν­δρεί­ας κ. Νι­κό­δη­μος.

Ανήμερα της γιορτής θα προστεί της πο­λυ­αρ­χι­ε­ρα­τι­κής θείας Λει­τουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Να­ζα­ρὲτ κ. Κυ­ρι­α­κός. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μα­ρω­νεί­ας και Κο­μο­τη­νής κ. Παν­τε­λε­ή­μων. Μετά τη θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει λιτάνευση του α­ποτμή­ματος του αυ­θεν­τι­κού Τι­μί­ου και Ζω­ο­ποι­ού Σταυ­ρού και των Εικό­νων της Πα­να­γί­ας του Όρους των Ε­λαι­ών και των Παμμ. Ταξιαρχών, η οποία ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα διέλθει από τις οδούς Ν. Πλαστήρα – Β. Βασιλείου – Ερμού – Πλ. Ελευθε­ρίας, όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της αρτοκλασίας με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Να­ζα­ρὲτ κ. Κυ­ρι­α­κόν και θα ολοκληρω­θεί επι­στρέφοντας μέσω της οδού Κύπρου στον Μητρο­πολιτικό Ναό.

Στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί μεθεόρτιος πανηγυρικός Ε­σπε­ρι­νός, χο­ρο­στα­τούν­τος του Θε­οφ. Ε­πι­σκό­που Βε­λί­κης κ. Σι­ω­νί­ου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών αύριο Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών θα παραμείνουν κλειστά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα