Σέρρες: Γ. Πάιδας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσ/νικη

16:04 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα για δυναμικό παρών το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως, που διοργανώνει η ΓΣΕΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, απήθυνε σήμερα από τις Σέρρες ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας.
Ο

προεδρεύων είπε πως εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του συνδικαλιστικού οργάνου, έχει οργανωθεί ένα σχέδιο πανελλαδικό και βάσει αυτού έχουν επισκεφθεί τους νομούς από τη Θεσσαλία και πάνω για να ενημερωθούν οι συνάδελφοί τους για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Πάιδας υποστήριξε πως τα δεινά που επιφέρει η μνημονιακή πολιτική για το δημόσιο είναι πάρα πολλά, πως η κατάσταση στο δημόσιο τομέα είναι απελπιστικά κακή τα τελευταία χρόνια, με μεγάλες μειώσεις σε μισθούς αλλά και συντάξεις, ειδικά στους νέους συνταξιούχους που η περικοπή αναμένεται να φτάσει το 30%. , ενώ παράλληλα υπάρχει ένα tempo ότι για όλα φταίει ο δημόσιος τομέας
Ο κ. κ. Πάιδας αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα που αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο και στο ζήτημα των συμβασιούχων, υποστηρίζοντας πως θα υπάρχει μια μεγάλη περικοπή συμβασιούχων εντός του τετραμήνου, εξηγώντας πως η ΑΔΕΔΥ τάσσεται υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασία.

Ειδική αναφορά έκανε στα επιδόματα όπου από 1.1.2019 – όπως είπε- προβλέπεται περικοπή του οικογενειακού επιδόματος και παιδιών, περικοπή του επιδόματος χηρείας, αλλά και περικοπή από 30 έως 50% στα επιδόματα αναπηρίας. «Αυτό φαίνεται μια καθαρά ανάλγητη απόφαση» είπε ο κ. κ. Πάιδας «Ειδικά για τον κ. Κατρούγκαλο έχω να πω ότι, τουλάχιστον έχουμε δει και έχουμε επικοινωνήσει τα τελευταία 10 χρόνια με τουλάχιστον 50 υπουργούς, τέτοιον ψεύτη και ανάλγητο άνθρωπο δεν έχω δει» είπε χαρακτηριστικά. Παρόντες και το μέλος της Ε.Ε ΑΔΕΔΥ κ. Μετόκης Ιωάννης και η Γ.Σ κ. Νέλλα Ναρία.

«Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης»
Για το «καυτό» θέμα της αξιολόγησης η ΑΔΕΔΥ τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να δεχθεί η ΑΔΕΔΥ να γίνει η αξιολόγηση σε όλο το Δημόσιο από διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη και ζητούν να εφαρμόσει η κυβέρνηση το Νόμο που ψήφισε, να κάνει αξιοκρατικά τις επιλογές των διευθυντικών στελεχών και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν στα υπόλοιπα, με καινούργιο οργανόγραμμα κ.λ.π


Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο
Ηχηρό και μαζικό παρών στη συγκέντρωση του Σαββάτου κάλεσε να δώσουν, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, οι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος. «Εμείς ζητάμε την κατάργηση όλων των μέτρων που έχουν περάσει με νομοθετική πράξη, ζητάμε σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στον εργαζόμενο» είπε ο κ. Απιδόπουλος λέγοντας πως ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση είναι τραγική και απερίγραπτη όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Κώστας Στρίκας απήθυνε επίσης κάλεσμα για συμμετοχή τονίζοντας πως «ανάλογη της επίθεσης πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ευστράτιου Μπόζου, για συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου.
Ναυλωμένα λεωφορεία θα υπάρχουν έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου για τη μετακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα η διευρυμένη σύσκεψη

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη των Δ.Σ των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων Σερρών, των Γενικών Συμβούλων και της Ε.Γ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Σερρών παρουσία των μελών του κλιμακίου. Το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης θα είναι «Προετοιμασία για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου 2017 και καλύτερη δυνατή οργάνωση αυτής».

Keywords
Τυχαία Θέματα