Σέρρες: Εκ νέου το αίτημα για ανάκληση του τίτλου επίτιμου δημότη στον ΠτΔ. Νέες υπογραφές

12:39 4/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επανέρχεται αύριο το μεσημέρι, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών το αίτημα – με δύο νέες υπογραφές – για ανάκληση του τίτλου του επίτιμου δημότη Σερρών από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ζητώντας παράλληλα να επιστρέψει το χρυσό κλειδί της πόλης στον Δήμο.

Οι οκτώ δημοτικοί Σύμβουλοι που υπογράφουν το αίτημα υποστηρίζουν πως εθνικοί και πατριωτικοί λόγοι τους ωθούν στην πράξη αυτή, διότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη παθητική του στάση και τη συμπεριφορά του πριν και μετά την υπογραφή στις Πρέσπες και δημοσιοποίηση της συμφωνίας

μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων, ανέχεται και επιδοκιμάζει α) την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, β) την αναγνώριση της Μακεδονικής εθνικότητας και γ) την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας.

Νέες υπογραφές από Π.Μυστακίδη και Ζ.Μοσχολιό
Το αίτημα είχε κατατεθεί πριν 1,5 περίπου μήνα, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θόδωρο Αραμπατζή αλλά μετά τη έκφραση αντίθεσης του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη στη πρωτοβουλία αυτή – χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και επικίνδυνη- οι κύριοι Χρήστος Γρηγοριάδης και Χρήστος Χαρίτος απέσυραν την υπογραφή τους με αποτέλεσμα οι υπογράφοντες από οκτώ που απαιτούνται για να συζητηθεί στο Δ.Σ, να παραμείνουν έξι και έτσι το αίτημα ετέθη στο αρχείο. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Δ.Σ Θόδωρος Αραμπατζής είπε πως επανήλθε το αίτημα με δύο νέες υπογραφές των κ.κ. Παύλου Μυστακίδη και Ζωγράφου Μοσχολιού και ο ίδιος εντός έξι ημερών έπρεπε να το θέση στο Σώμα προς συζήτηση.

Αντίθετος ο Θόδωρος Μηλίδης
Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Μηλίδης εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την πρωτοβουλία: «Είμαι αντίθετος στην πρόταση αυτή. Η τιμή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απεδόθη ομόφωνα στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως τον ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα και πυλώνα της Δημοκρατίας και της σταθερότητας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμήθηκε από τις Σέρρες και δεν υπάρχει κάτι που να έβλαψε την πόλη»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπογράφουν το αίτημα που θα συζητηθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών είναι: Αντώνιος Αναστασιάδης, Στέργιος Γαλάνης, Δέσποινα Ιλανίδου- Βίλλιου, Σταλακτή Ηλιοπούλου, Ηλίας Αναστασιάδης, Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης, Παύλος Μυστακίδης και Ζωγράφος Μοσχολιός.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα