Σέρρες: Αιτήσεις για τον Δημοτικό λαχανόκηπο

13:19 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η λειτουργία του Δημοτικού λαχανόκηπου για την νέα καλλιεργητική περίοδο από το Δήμο Σερρών μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και την εγκατάσταση υπόγειου αρδευτικού δικτύου.

Όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρης Μερετούδης πρόκειται για μια περιφραγμένη έκταση του Δήμου, 10 στρεμμάτων στην οποία άποροι, άνεργοι και με χαμηλά εισοδήματα δημότες, οι οποίοι διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας θα μπορούν

να φυτέψουν τα φυτά τους. Σε κάθε έναν ενδιαφερόμενο παραχωρείται έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων για τα λαχανικά του, την αποκλειστική φροντίδα των οποίων έχει ο ίδιος με μόνη υποχρέωσή να δίνει το 10% για την κοινωνική κουζίνα του Δήμου.
Παράλληλα συμπλήρωσε πως εάν δεν καλυφθεί όλη η έκταση από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί, μπορούν να καλλιεργούν στο λαχανόκηπο και δημότες του Δήμου Σερρών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, αλλά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τη γη για καθαρά προσωπικούς – περιβαλλοντικούς λόγους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο 120 της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας τηλ. 2321350571.

Keywords
Τυχαία Θέματα