Σέρρες : » Φεστιβάλ Μαθητικής Επιχειρηματικής Δημιουργίας»

20:47 4/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι απο 500 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών θα συμμετέχουν στο «5ο Φεστιβάλ Μαθητικής Επιχειρηματικής Δημιουργίας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου και θα διεκδικήσουν μια διάκριση στον «5ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας» . Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που δημιούργησαν μπροστά στον χώρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, απο τις 9 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι.

Παράλληλα το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής &

Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Σερρών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας για το σχολικό έτος 2018-2019 με τίτλο «Μαθητών Επιχειρείν», με τη στήριξη της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας).

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Οι εργασίες των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σερρών, της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας) και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα