Σε Όλυμπο και Κίσσαβο 8 ευρωπαίοι ειδικοί σε θέματα τουρισμού

11:32 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΔΙΚΤΥΟ τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Ολύμπου – Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) υποδέχεται οκτώ (8) ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα του τουρισμού (Tour Operators και δημοσιογράφοι), διοργανώνοντας ένα ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip), στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος EuroRural Tourism (ERT), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Μάλτα

και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Και αν και η εποχή του χρόνου φαντάζει μη ιδανική και «λάθος» σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες το ΟΛ.ΚΙΣ. κάνοντας πράξη το στόχο του καταστατικού του, για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση όλης της περιοχής, δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της περιοχής μας, με στόχο τον τουρισμό όλο το χρόνο, προβάλει την καινοτομία της εσωτερικής δικτύωσης, τοποθετεί μια άλλη φιλοσοφία και διάσταση στον τουρισμό, ώστε το πρόσθετο κέρδος να μένει στην περιοχή, με την αυθεντική και ανθρώπινη φιλοξενία αλληλεπίδρασης που αποζητά ο επισκέπτης.

Το FAM TRIP θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017 στην περιοχή της Π.Ε. Λάρισας, σε συνεργασία με επιχειρήσεις-μέλη του OΛ.ΚΙΣ. και φυσικά φορείς Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού της περιοχής. Οι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν: τον Όλυμπο, τη Λάρισα, με επισκέψεις στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο, την Ελασσόνα, την Βαλανίδα, την περιοχή του Δέλτα Πηνειού, τα Αμπελάκια, το Στόμιο, την Ραψάνη, την Βελίκα, τη Σκήτη, το Μεταξοχώρι, την Ανατολή και την Αγιά.
Σκοπός του ταξιδιού είναι η προσπάθεια προώθησης ενός νέου και καινοτόμου τουριστικού πακέτου για τα ως τώρα δεδομένα της αγοράς, αυτό του συμμετοχικού τουρισμού, ο οποίος βασίζεται στην αλληλεγγύη. Τα πακέτα αυτά αξιοποιούν τα τοπικά και φυσικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών και στοχεύουν στην τοποθέτηση του τουρίστα σε απευθείας επαφή και συμμετοχή στην τοπική κοινότητα, την καθημερινότητά της, αλλά και την ενεργή βοήθεια ανάδειξης των στόχων αυτής. Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως για τον ΟΛ.ΚΙΣ. είναι, φεύγοντας οι προσκεκλημένοι μας να κουβαλήσουν στις πατρίδες τους όχι μόνο τις πιο όμορφες αναμνήσεις αλλά και τις μυρουδιές της θεσσαλικής γης.

Οι επισκέπτες και προσκεκλημένοι του ΟΛ.ΚΙΣ. είναι οι:
o Robert CAMERON HOGG, Tour Operator του GALLOWAY HOLIDAYS, με ειδίκευση στον ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό.
o María DEL MAR GARCIA AGUILO, Δημοσιογράφος του World Federation of Travel Journalists and Writers, Γενικός τουρισμός.
o Yves HARDY, Δημοσιογράφος στο περιοδικό AR Mag, με ειδίκευση στον Αειφόρο και υπεύθυνο τουρισμό.
o Joel REZE, Tour Operator του ALTER ECHANGES, με ειδίκευση στον Τουρισμό Αλληλεγγύης.
o Stephanie JORG, Tour Operator του HAUSER EXKURSIONEN, με ειδίκευση στο Trekking.
o Matthieu REBOIS, Tour Operator του LA BALAGUERE με ειδίκευση στο Trekking και τον Τουρισμό περιπέτειας.
o Sandy COLVINE, Συντονιστής του προγράμματος Eurorural από την πλευρά της οργάνωσης APARE.
o Isabelle BOUCHY, Υπεύθυνη του Mediterranean Centre of Environment και διερμηνέας, επί χρόνια συνεργάτης του ΟΛ.ΚΙΣ. και του Eurorural.

Keywords
Τυχαία Θέματα