Σε Λέσβο και Χίο το “Αλάτι της Γης”

18:01 17/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Αρχής στους υπεύθυνους της εκπομπής της ΕΡΤ1, «Αλάτι της Γης», συνεργείο της εκπομπής θα φιλοξενηθεί για γυρίσματα στην Λέσβο από 20 – έως και 23 Ιουλίου και κατόπιν θα μεταβεί στην Χίο για τον ίδιο σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ανάπτυξης δράσεων διάδοσης, προβολής και προστασίας της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα φιλοξενήσει τα γυρίσματα της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης».

Η

πολιτιστική αυτή εκπομπή είναι από τις πλέον δημοφιλείς εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης με μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ομογένεια, προβάλλεται στην ΕΡΤ1 κάθε Κυριακή, 13:00-15:00. Πέρα από τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, είναι εξίσου σημαντική η επιμόρφωση που προσφέρει στα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς επίσης και ο εμπλουτισμός ενός αξιόπιστου αρχείου που αφορά στην καταγραφή των πολύτιμων τεκμηρίων του μουσικού πολιτισμού ανά τόπο. Η εκπομπή αποτελεί καρπό της πολύχρονης μελέτης, έρευνας και εμπειρίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, διευθυντή του τομέα εθνικομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας του τμήματος μουσικών σπουδών.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι μέσω του νέου κύκλου των εκπομπών «Αλάτι της Γης», να προβληθεί η διαχρονική παράδοση της Λέσβου και της Χίου στον πολιτισμό-σε επόμενο χρόνο προγραμματίζονται γυρίσματα και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας μας-, να γίνουν γνωστά τα τοπικά έθιμα, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, οι χοροί, η τοπική γαστρονομία και οι τοπικοί δεξιοτέχνες μουσικών οργάνων.

The post Σε Λέσβο και Χίο το “Αλάτι της Γης” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα