Σε «λευκό κλοιό» πολλές περιοχές – H προστασία – Η πρόγνωση (video)

16:08 3/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Έκλεισε μετά τις 3 ο μεσημέρι η και η Περιφερειακή Οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης, λόγω χιονόπτωσης. Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως το ύψος του καταστήματος Πανόραμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στους 70 πόντους έχει φτάσει σε ορισμένα σημεία το ύψος του χιονιού στα ορεινά του Νομού Τρικάλων, στα 20 εκατοστά στην πόλη της Φλώρινας.

Στη Λαμία χιόνισε ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Ανεστάλη η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου στην Ημαθία όπου σημειώθηκε χιονοθύελλα.

Η πρόγνωση του καιρού

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ανατολικά και βόρεια και αύριο, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Οι βοριάδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τα 8 και τη νύχτα τα 9 μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, που κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στην Αττική αύριο νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν πρόσκαιρα το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές αύριο και θερμοκρασία απο μείον 4 έως 2 βαθμούς.

Ρεπορτάζ από όλη την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα