Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος – Μέτωπα στην Κεφαλονιά (video+upd)

13:44 14/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα κηρύχθηκε η Ζάκυνθος. Σε εξέλιξη βρίσκονται 12 μέτωπα. Για έργο εμπρηστών κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κεφαλονιά.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλος, εκδηλώνονται διαρκώς νέα ενεργά μέτωπα.

Το πιο επικίνδυνο είναι εκείνο στην περιοχή του Αγαλά, ενώ όλα βρίσκονται κυρίως στις ρεματιές.

Τρεις φωτιές είναι σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά, σε Δοριζάτα, Καραβάδο και Σβορωνάτα.

Σε εμπρησμό αποδίδουν οι αρχές τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας, προκαλώντας αναστάτωση στο κέντρο της πόλης. Είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο συγκεκριμένο χώρο, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 σε δασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί σήμερα η ΓΓ Προστασίας του Πολίτη σε Αττική, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Ανατολική Πελοπόννησο, Μαγνησία, Χαλκιδική, Επτάνησα, Ανατολική Κρήτη, Δωδεκάνησα, Χίο και Λέσβο με ανέμους που θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφορ.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Π. Πομώνης, Γ. Ανδριώτης], Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Δραματική η κατάσταση στην Ζάκυνθο – Τρία νέα μέτωπα

Keywords
Τυχαία Θέματα