Κατάληψη του σχολείου από μαθητές των Φούρνων

13:59 23/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατάληψη πραγματοποιούν από την Πέμπτη το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Φούρνων διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων που σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν σε μαθήματα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα στα σχολεία δεν έχουν καλυφθεί οι κενές θέσεις καθηγητών στα μαθήματα Πληροφορικής, Αγγλικής Γλώσσας, Γερμανικής

Γλώσσας, Εικαστικών, Μουσικής, Τεχνολογίας ενώ χρειάζεται ένας ακόμη φιλόλογος.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Φούρνων επισημαίνει το πρόβλημα και κάνει λόγο για αδιαφορία της πολιτείας προς τα συγκεκριμένα παιδιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

« Θεωρούμε απαράδεκτο να πρέπει εν τέλει οι μαθητές να οδηγούνται σε λύσεις όπως η κατάληψη για τα αυτοδίκαια και αυτονόητα δικαιώματά τους. Τα νησιά μας ερημώνουν, οι υποδομές εξασθενούν και εν τέλει η Ελλάδα πτωχεύει τω πνεύματι κύριε υπουργέ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούσης.

Τα παιδιά από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δοθεί λύσει και να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία τους.
Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φούρνων,fournon