Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (video)

14:11 4/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία όπου πλήθος κόσμου, από όλη τη χώρα κατέφθασε στην πλατεία Συντάγματος. Οι τοποθετήσεις των βασικών ομιλητών.

Κεντρικοί ομιλητές ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεου. Οι βασικές ομιλίες μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2.

«Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Και ελπίζω να καταλάβουν όλοι» δήλωσε πριν από

λίγο από την πλατεία Συντάγματος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για την ονομασία της πΓΔΜ λέγοντας: «τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας. Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορα μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα από το ίδιο τους το Σύνταγμα».

Η ομιλία του Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου

«Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή όποιον άλλον παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος άλλο κράτους», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος ο οποίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία σε κεντρικές οδούς και λεωφόρους, που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Στις 10 το πρωί έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια».

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τα Εξάρχεια.

#td_uid_2_5a7712910af98 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url( 0 0 no-repeat; } #td_uid_2_5a7712910af98 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url( 0 0 no-repeat; } #td_uid_2_5a7712910af98 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url( 0 0 no-repeat; } 1 of 3

Λίγο αργότερα, μεμονωμένο επεισόδιο στην οδό Ομήρου και στο σημείο όπου υπήρχε αστυνομικός φραγμός, ομάδα ακροδεξιών στοιχείων, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ επιτέθηκαν στην αστυνομία επειδή δεν τους επέτρεψαν να περάσουν. Κατά τη συμπλοκή αυτή σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράγος της ΕΡΤ Ατώνης Μανιώτης έχει τραυματιστεί ένας αστυνομικός και είναι πιθανόν να έχουν γίνει και προαγωγές από ατόμων που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφίες: Εurokinissi,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα