Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία, Κέρκυρα, Αγρίνιο

17:07 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στη βόρεια Ηλεία, δύο πυρκαγιές στην Κέρκυρα και μια στο Αγρίνιο.

Στην Ηλεία φωτιές ξέσπασαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στη Κέρκυρα φωτιά ξέσπασε αργά το

μεσημέρι στην περιοχή Κανάλια. Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά πλησιάζει σπίτια».

Ισχυρός αντίπαλος των πυροσβεστών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στο νησί, οι οποίοι εμποδίζουν και την παρέμβαση των εναερίων μέσων στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς.

Τη ίδια ώρα όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος, νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάκωνες στη Βόρεια Κέρκυρα. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα