Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ

12:52 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 31 Ιούλη, το Σχέδιο Νόμου αναφορικά με «Κατευθυντήριες – οργανωτικές διατάξεις υλοποίησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες».

Η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζεται ως Κεντρικό Σημείο Αναφοράς για θέματα σχετιζόμενα με την εφαρμογή της Σύμβασης.

Στην

αρμοδιότητα του Κεντρικού Σημείου Αναφοράς ανήκει η υποδοχή και ο χειρισμός ζητημάτων που άπτονται της εφαρμογής της Σύμβασης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η συνεργασία με τα Επιμέρους Σημεία Αναφοράς, η διασύνδεση με το Πλαίσιο Προαγωγής της Σύμβασης, η διαβούλευση με αναγνωρισμένες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος, με άτομα και με ομάδες ατόμων, οργανωμένες ή μη που έχουν εύλογο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και η παροχή ενημέρωσης και κατευθύνσεων για θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Περαιτέρω στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Σημείου Αναφοράς ανήκει η εκπόνηση και υποβολή στη Βουλή προς έγκριση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρίες καθώς και η σύνταξη και υποβολή στην Επιτροπή των εκθέσεων του άρθρου 35 της Σύμβασης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη τόνισε ότι η σύμβαση υπογράφηκε και επικυρώθηκε με νομό το 2012 αλλά ξεχάστηκε στα συρτάρια ,καθότι στις υπόγραφες και στις επικυρώσεις είμαστε πολύ κιμπάρηδες σαν κράτος, στην υλοποιήσει έχουμε μεγάλες δυσκολίες .Η σύμβαση αυτή λοιπόν είναι στην δημόσια διαβούλευση, όλοι να μπούμε και να γράψουμε, γιατί η αναπηρία μας άφορα όλους και νομίζω εμπλουτισμένο πλέον μετά την διαβούλευση στις αρχές του Οκτώβριου θα είναι και νομός του Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα