Σε αναζήτηση ισορροπίας τα ελληνικά ομόλογα μετά το ράλι

15:52 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα ελληνικά ομόλογα προσπαθούσαν την Δευτέρα να χωνέψουν τα χαμηλότερα επίπεδα αποδόσεων στα οποία βρέθηκαν μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών στον απόηχο του προηγούμενου Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης στις 24 Μαΐου.

Αναλυτές απέδιδαν την σημαντική πτώση των αποδόσεων στη μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας και στις προσδοκίες για σταθεροποίηση της οικονομίας μετά την διαφαινόμενη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και την αποδέσμευση αρκετών

δισ. ευρώ από τοn Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ακολούθως.

Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αποκλιμακωθεί ταχύτατα από τις 9 Μαΐου, συμπιέζοντας τα spreads έναντι των γερμανικών και των κρατικών χρεογράφων άλλων χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς είχε διολισθήσει στο 7,5% από 9% στις αρχές Μαΐου με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης (spread) από το αντίστοιχο γερμανικό να μειώνεται στις 737 μονάδες βάσης. To spread βρισκόταν στις 879 μονάδες βάσης ή 8,79 μονάδες στις αρχές Μαΐου.

Επίσης, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, το οποίο θεωρείται πιο ευαίσθητο στις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, υποχωρούσε στο 9% το μεσημέρι της Δευτέρας από 10,6% την παραμονή του προηγούμενου Eurogroup.

The post Σε αναζήτηση ισορροπίας τα ελληνικά ομόλογα μετά το ράλι appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα