«Σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία»

14:28 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται από τη «Ναυτεμπορική».

Στην ομιλία του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική περνάει μέσα από διάφορα θέματα και ένα από αυτά είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Όπως τόνισε «η κεντρική ιδέα που διαπνέει τον αναπτυξιακό νόμο είναι αυτή που περιγράψαμε. Θέλουμε μια οικονομία προσανατολισμένη, εξωστρεφή, ικανή να παράγει αγαθά και υπηρεσίες στη βάση των πραγματικών

συγκριτικών πλεονεκτημάτων».

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος χαρακτηρίζεται από τέσσερις μεγάλες καινοτομίες σε σχέση με τους παλαιούς αναπτυξιακούς, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη. Δεν είναι οριζόντιος, είναι στοχευμένος και επιδιώκει να στηρίξει την παραγωγική δραστηριότητα, την καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Απλοποιεί υπερβολικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εισάγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο στους αυτοματισμούς και απλοποιώντας όλες τις πολύ σύνθετες παραμέτρους που είχε ο προηγούμενος νόμος σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια, με τις διαδικασίες, με το πώς γινόταν η γραφειοκρατική δομή του νόμου κλπ. Εισάγει μέσα στον νόμο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα