Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση γιατροί και ιατρικό προσωπικό

12:11 7/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί βρίσκονται σε 24ωρη απεργία σήμερα, καταγγέλλοντας διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετέχουν και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Λήμνου και την Ικαρίας. Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο
Υγείας.

Σχετική είδηση: 24ωρη απεργία γιατρών-εργαζομένων στο ΕΣΥ την ΠαρασκευήΕργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Λήμνου και της Ικαρίας μαζί με κάτοικους των νησιών ένωσαν τις φωνές τους με τις ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ απαιτώντας την αυτόνομη λειτουργία των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου και την επάρκεια των υπηρεσιών τους.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, Στ. Πεντέα, ο οποίος, όπως είπαν, αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα στα νησιά, όμως έφυγε χωρίς να δώσει απαντήσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Π. Κουτσουβέλης, έκανε λόγο για διάλυση της δημόσιας υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα, και ελλείψεις υλικών.

«Κλείνουν τα μικρά νοσοκομεία για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία-κορμός, αλλά και αυτά, όπως το Αττικό και ο Ευαγγελισμός, καταρρέουν» είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα