Σχέδιο τουριστικής προβολής Ζακύνθου

00:00 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το προσχέδιο για τη νέα στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει ο δήμος Ζακύνθου κατά την περίοδο 2017-2020 ώστε βελτιωθεί η τουριστική εικόνα του νησιού, παρουσίασαν εχθές ο αντιπρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, Αντώνης Νικολουδάκης, ο επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Δημ. Κούτουλας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας. Στην εισήγησή του, ο κ.Κούτουλας αναφέρθηκε στην επιδίωξη του σχεδιασμού που συνοψίζεται, όπως χαρακτηριστικά είπε, στη φράση «δημιουργία αξίας»,

όπως για τους επισκέπτες του νησιού με την ενίσχυση των επιχειρήσεων που προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και υποδομές προσελκύοντας ποιοτικότερο τουρισμό. Επίσης, έκανε λόγο για τη «δημιουργία αξίας» για τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του νησιού, βοηθώντας τους στην αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και την άμβλυνση της τουριστικής περιόδου, όπως και τη «δημιουργία αξίας» γενικά για τους κατοίκους και ειδικότερα τους νεότερους με τις επαγγελματικές ευκαιρίες που είναι πιθανόν να προκύψουν από την αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Οι κατάλληλες υποδομές λείπουν σήμερα από το τόπο μας» παραδέχτηκε ο κ. Τσίπηρας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε και αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα για τη δημιουργία τους, όπως και στο χάσιμο των ευκαιριών που υπήρξε κατά το παρελθόν με τα ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γίνεται οργανωμένη προσπάθεια βελτίωσης της τουριστικής προβολής του νησιού. Επίσης, ο κ.Τσίπηρας αφού είπε ότι, «σκουπίδια και τουρισμός δεν συμβαδίζουν», υποστήριξε πως έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις ώστε μέχρι τέλος του μήνα η Ζάκυνθος να είναι καθαρή από τα απορρίμματα. Ο εξοπλισμός για την ενδιάμεση λύση, όπως είπε, έχει σταλεί και οι επόμενες μέρες έχουν καθοριστική σημασία για το καυτό ζήτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία. Όμως, ο κ.Τσίπηρας, αρνήθηκε να αποκαλύψει τον χώρο εγκατάστασης του εξοπλισμού της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης απορριμμάτων.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα