Σχέδιο για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση της Κρήτης

17:50 24/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τηλεδιάσκεψη όπου συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις του σχεδίου για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε από το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τη γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθαρή ενέργεια στα νησιά.  

Τα Ευρωπαϊκά νησιά, σύμφωνα με την πολιτική διακήρυξη της Βαλέτας, κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στα πλαίσια της «Πράσινης Συμφωνίας» και της βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης. Η Περιφέρεια Κρήτης

είναι δραστήριο και ιδρυτικό μέλος πολλών ευρωπαϊκών νησιωτικών δικτύων και οργανισμών και συμμετέχει στις προσπάθειες για ανάδειξη των νησιωτικών ιδιαιτεροτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε ότι όλοι οι φορείς της Κρήτης πρέπει να προετοιμαστούν εγκαίρως και καταλλήλως και να «ωριμάσουν» έργα με βιώσιμους κλιματικούς και ενεργειακούς δείκτες, για ένταξη τους στα νέα χρηματοδοτικά πλαίσια 2021-2027,

Παράλληλα πρέπει να συνεχιστεί ο πολύπλευρος διάλογος για την αποτύπωση του οράματος και των κατευθύνσεων της καθαρής ενεργειακής μετάβασης του νησιού.

Τέλος τα επιμέρους σχέδια των Δήμων στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» ή τα σχέδια άλλων φορέων, πρέπει να εναρμονιστούν και να επεκταθούν σε περιφερειακό επίπεδο με την συμμετοχή όλων των σχετικών φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειας Κρήτης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα