Σάμος: Ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

11:18 12/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κύρια αιτήματα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου και η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 9 η ώρα το πρωί ως τη μία τα μεσημέρι.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο» δήλωσαν γιατροί και νοσηλευτές αφού η υποστελέχωση του Νοσοκομείου έχει

αναγκάσει τους γιατρούς να εφημερεύουν πέραν των επιτρεπόμενων εφημεριών, ακόμη και 15 ημέρες τον μήνα όπως στην περίπτωση των αναισθησιολόγων και των ορθοπεδικών. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 εφημερίες ακάλυπτες τον Ιούλιο ενώ τις περισσότερες ημέρες τόσο στον χειρουργικό όσο και στον ορθοπεδικό τομέα δεν υπάρχει γιατρός υποδοχής για να κρίνει τα περιστατικά με αποτέλεσμα ακόμη και στις εφημερίες ετοιμότητας οι γιατροί ειδικότητας να καλούνται στο νοσοκομείο για απλές περιπτώσεις που θα μπορούσε να επιληφθεί ο ειδικευόμενος αν υπήρχε.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους νοσηλευτές και γιατροί ενημερώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν και θα επανακαθορίσουν την στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ καλούν όλο το σαμιακό λαό να παλέψει για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πλήρως στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος .

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάμος, Ζητούν,samos, zitoun