Σάμος: Τηλεφωνική υπηρεσία για ανακύκλωση

11:57 7/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον πενταψήφιο αριθμό 15109, μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενημερώσουν τον Δήμο Σάμου για την συλλογή απορριμμάτων σχετικά με ποσότητες που αφορούν την ανακύκλωση ειδών συσκευασίας (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) αλλά και ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων. Η διαδικασία επιτόπιας συλλογής από φορείς και επιχειρήσεις αφορά μόνο το χρονικό διάστημα έως την τοποθέτηση των μπλε κάδων μετά την οποία η απόρριψη θα γίνεται σε αυτούς. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Σάμου έχει υπογράψει συμβάσεις που αφορούν

την ανακύκλωση ειδών συσκευασίας και συγκεντρώνοντας τα σχετικά αιτήματα θα προβεί στη συλλογή τους έπειτα από σχετική συνεννόηση.

Ειδικότερα για τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έως τις 22 Δεκεμβρίου θα πρεέπι να κοινοποιήσουν συγκεντρωτική κατάσταση των προς συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς απόσυρση, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες σχετικές εσωτερικές διαδικασίες (πρωτόκολλα καταστροφής κτλ). Στην κατάσταση θα πρέπει να καταγράφονται οι ποσότητες των ηλεκτρικών συσκευών αναλυτικά ανά σχολική μονάδα καθώς και του χαρτιού (βιβλία, φωτοτυπικό χαρτί κ.α) προκειμένου να σχεδιαστεί από πλευράς του Δήμου η συλλογή και μεταφορά τους.

«Η ανταπόκρισή όλων στην διαδικασία συλλογής θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της ανακύκλωσης αλλά και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Αναζητήσεις
αποσυρση αυτοκινητου σαμος
Τυχαία Θέματα