Σάμος: Συντονίζουν τις δράσεις τους και αλληλοενημερώνονται

09:28 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις επισκέψεις του σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομέα, συνέχισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου , συνοδευόμενος από το στέλεχος της ΔΑΟΚ της ΠΕ Σάμου κ. Γιώργο Κατσικογιάννη. Επισκέφτηκε τις ανθοκομικές επιχειρήσεις του Γιακουμή Αμυρσώνη και των αδελφών Γαρουφαλή στη Χώρα και τον Μεσόκαμπο, όπου σε υπερσύγχρονα θερμοκήπια καλλιεργούνται ορχιδέες. Επίσης, στον Παγώνδα επισκέφτηκε την επιχείρηση Παγώνδας Έλαια.

« Συνεχίζουμε με τις επισκέψεις μας την προσπάθεια αλληλοενημέρωσης, συζήτησης αλλά και συντονισμού δράσεων στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει και

βρίσκεται σε εξέλιξη με πολύ θετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Επισκεφτήκαμε 2 εντυπωσιακές ανθοκομικές μονάδες καλλιέργειας ορχιδέας, πρωτοπόρες όχι μόνο στο νησί μας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι μονάδες αυτές αποτελούν τρανό παράδειγμα του συνδυασμού των μοναδικών δυνατοτήτων που ο τόπος μας διαθέτει (κλίμα έδαφος κτλ) με το μεράκι και την όρεξη πρωτοπόρων στον τομέα τους συμπατριωτών μας. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού εντυπωσιάζει αλλά αποτελεί και φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και ειδικά για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν αλλά και για αυτούς που ήδη ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και έχουν διάθεση να επεκτείνουν δυναμικά την παραγωγή και τις μονάδες τους. Επισκεφτήκαμε επίσης την επιχείρηση Παγώνδας Έλαια, όπου νέα παιδιά με όρεξη να ανοίξουν τα φτερά τους και να εκμεταλλευτούν τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας, κάνουν δυνατά βήματα προόδου, με μια σειρά ποιοτικών προϊόντων. Καθήκον μας είναι να είμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και μεγάλη χαρά μας είναι να διαπιστώνουμε την πρόοδο τους», ανέφερε αμέσως μετά τις επισκέψεις του στις παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομές ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα