Σάμος: Στους δρόμους για τα θέματα υγείας

10:39 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο συλλαλητήριο της 18ης Νοέμβρη έξω από το Υπουργείο Υγείας καλεί τον σαμιακό λαό το Εργατικό Κέντρο Σάμου προκειμένου να «καταδικάσουν» την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της υγείας.

«Όλες οι δομές υγείας στα νησιά μας βρίσκονται αντιμέτωπες με μύρια όσα προβλήματα. Τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα, λόγω υποχρηματοδότησης. Οι ίδιοι γιατροί «τρέχουν» να καλύψουν αγροτικά ιατρεία και εφημερίες στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποι μας «χάνονται» και θα χάνονται όσο συνεχίζεται και βαθαίνει αυτή η

αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα που υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να υπάρχει ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι θα είναι μαζί με τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές της Ικαρίας για να σταματήσουν την εμπορευματοποίηση της υγείας για τη δημιουργία κερδών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διεκδικούν: «Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου, καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση,προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες Υγείας των νησιών του νομού ,να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών για εφημερίες στα νοσοκομεία και πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού σε 24ωρη βάση στο Νομό».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα