Σάμος: Κάλεσμα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

09:15 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6 η ώρα το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στο Καρλόβασι για την επέτειο των 43 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«43 χρόνια μετά και το ντόπιο κεφάλαιο βρήκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το υπηρετικό προσωπικό που έψαχνε για να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που λεηλατούν και καταστρέφουν την ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» αναφέρει το κάλεσμα ενώ τονίζουν

ότι τα συνθήματα εκείνης της εποχής για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρουν ότι αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας και πολύ περισσότερο αν επισκεφθεί την Μυτιλήνη όπως φημολογείται. «Το νησί που μαζί με τη Σάμο και την Χίο, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών που δημιουργούν οι επεμβάσεις τους. Είναι ανεπιθύμητος οπουδήποτε πατήσει τα αιματοβαμμένα πόδια του και του το βροντοφωνάζουμε. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Τέλος η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου καλεί όλους να συμμετέχουν στην απεργία του δημοσίου στις 24 Νοέμβρη και στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα