Σάμος: Η ΕΛΜΕ για την κίνηση samos-sos

12:56 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις θέσεις της για την νέα κίνηση πολιτών SAMOSSOS, που αναφέρεται στην επίλυση του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος, παρουσιάζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου . Τονίζει μεταξύ άλλων ότι τέτοιες απόψεις έρχονται να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Σάμου και να δημιουργήσουν τεχνητές οξύνσεις ανάμεσα στους Σαμιώτες

και τους πρόσφυγες. Σε ένα κείμενο που απαριθμούνται μια σειρά από τοπικά προβλήματα, καταλήγουν ότι το κύριο πρόβλημα της Σάμου αυτή τη στιγμή είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες που θα κρατήσουν τη Σάμο “καθαρή”.

«Αιτία των προβλημάτων μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι κυβερνητικές πολιτικές που έβαλαν λουκέτο σε χιλιάδες μαγαζιά, γιγάντωσαν την ανεργία, οδήγησαν σε φτωχοποίηση την κοινωνία και συνεχίζουν χρόνο με το χρόνο να διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υγεία. Αν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν οφείλουμε να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες τους και ανάλογα να προσανατολίσουμε τη δράση μας¨ αναφέρει η ανακοίνωση .

Η ΕΛΜΕ ζητά:

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Να εφοδιαστούν οι πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στον προορισμό που τους ενδιαφέρει.

Όσο παραμένουν οι πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης να απολαμβάνουν των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (σίτιση, στέγαση, περίθαλψη, δικαίωμα στη δουλειά). και καταλήγει :

Οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί, αλλά μαζί τους πρέπει να αγωνιστούμε για τις ζωές όλων μας.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα