Σάμος: Έργα και δράσεις από την Π. Β. Αιγαίου

13:05 17/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο που εντάχθηκε μόλις σήμερα στο ΕΣΠΑ, αυτό της παράκαμψης Πυθαγορείου – Χώρας προϋπολογισμού 18.740.00 ευρώ ξεκίνησε την παρουσίαση των έργων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.

Η παρουσίαση με τίτλο « Η Σάμος σε κίνηση» πραγματοποιήθηκε συμβολικά στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, με την παρουσία των Αντιπεριφεριαρχών Νίκου Κατρακάζου και Γιώργου Κυριαζή , περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, δημοτικών και τοπικών προέδρων, ιερέων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η κ. Καλογήρου

στην αρχή της παρουσίασης μίλησε για την ενότητα των παρεμβάσεων που διαμορφώνουν προοδευτικά μια καλύτερη πραγματικότητα στο νησί που οι άνθρωποι ζουν και βιώνουν και τόνισε ότι η Περιφέρεια πορεύεται με στόχο την ισορροπημένη ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των πόρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κυριαζής παρουσίασε τα έργα τα οποία έγιναν στο οδικό δίκτυο, στον καθαρισμό των ρεμάτων , σε λιμενικά και κτιριακά έργα ενώ ο Νίκος Κατρακάζος αναφέρθηκε σε σειρά έργων που εκτελούνται σε έργα βελτίωσης οδικού δικτύου, οδικής ασφάλειας, κτιριακά και λιμενικά έργα , συντηρήσεις ιερών ναών και μνημείων , σε μελέτες έργων , έργα για την ανάπτυξη και τον τουρισμό και αναφέρθηκε επισταμένως στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο που σύντομα θα παραδοθεί στην κοινωνία. Τέλος αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου.

H Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρουσίασε τα έργα που ακολουθούν και αφορούν έργα βελτίωσης οδικού δικτύου προϋπολογισμού 3.130.00 έργα για τον καθαρισμό ρεμάτων 673.000 περίπου , σε κτιριακά έργα συνολικού προϋπολογισμού 970.000, σε έργα συντήρησης ναών και μνημείων 1.380.000, σε έργα για την ανάπτυξη και τον τουρισμό 195.000 ευρώ, σε μελέτες 1.147.000 ευρώ, στα μεγάλα έργα της παράκαμψης δρόμου Πυθαγορείου – Χώρας 18.740.000 ευρώ, στην παράκαμψη Καρλοβάσου 13.000.000 ευρώ, στην παράκαμψη Παλαιοκάστρου 5.500.000 ευρώ, στην εθνική οδό Σάμου- Καρλοβάσου προϋπολογισμού, 18.000.000 ευρώ καθώς και τη γέφυρα του ρέματος στα Πλατανάκια προϋπολογισμού 1.930.000 ευρώ.

Στο κλείσιμο της παρουσίασης τόνισε «ότι αυτό που κάθε φορά γίνεται με κόπο και επιμονή είναι ταυτόχρονα η προϋπόθεση ώστε να υπάρξει πάντα μια επόμενη φάση μέσα στη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ζωής στον τόπο μας», ενώ ο Νίκος Κατρακάζος στην σύντομη παρέμβασή του μίλησε “για την ενότητα των έργων όπως αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται στο χρόνο και δίνουν στο νησί κίνηση και ζωή”.
Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα